Összes hír

600 milliót fektet az OTP alapja egy magyar programozó iskolába

(forbes.hu)

Kétmillió eurós befektetést biztosít az OTP-csoporthoz tartozó PortfoLion Regionális Magántőke Alap a Codecool Kft. részére. A bevont tőke révén az oktatási szolgáltatások piacának legígéretesebb szegmensében folytathatja nemzetközi terjeszkedését a 2015-ben indult magyar programozó iskola.

Bővebben

Óbudán épül az autóipar Nokiája

(index.hu)

Az önjáró autók forradalma szó szerint itt van a nyakunkon: a jövőben Budapesten rakják össze az autók szemét, némi mesterséges intelligenciával megspékelve. A cél az, hogy a robotsofőr minden eseményt felismerjen haladás közben. A rendszert kifejlesztő Adasworks bődületes tempóban fejlődik, és szabványok kialakításával mutatja az utat az iparágnak.

Bővebben

Itt a legújabb magyar exit

(hvg.hu)

Az elvártnál lényegesen magasabb hozammal zárta egyik korai technológiai befektetését az OTP-Day One Magvető Tőkealap. A Cashline Csoport vásárolta fel a tőkealap részesedését a sport-statisztikai játékok fejlesztésével foglalkozó Statzup Kft.-ben.

Bővebben

Elstartol a Cellum innovációja Egyiptomban

(hirado.hu)

Közel-Keletet és Észak-Afrikát is meghódíthatja a készpénzmentes kereskedelem. A magyar tulajdonú Cellum, Európa egyik vezető mobiltárca-szolgáltatója a Metel Egypttel írt alá együttműködési megállapodást.

Bővebben

Magyar robotsofőr hódítja meg a világot

(index.hu)

A CES nagy bejelentéseinek árnyékában szerényen elbújt az AdasWorks, pedig autós mesterséges intelligenciában a világ élvonalában vannak. A Volvo őket választotta az önjáró autóinak nagyszabású tesztjéhez, és a világ összes autógyártójának jól jöhet a magyar mérnökök szaktudása.

Bővebben

Felvásárolják a legnépszerűbb magyar szállásközvetítőt

(origo.hu)

Az OTP Bank és a PortfoLion befektetési alap megveszi Magyarország legnagyobb szállásközvetítő cégét, a Szallas.hu Kft-t. Előbbi 30, utóbbi 70 százalékos tulajdonrészt szerez. A cég és termékei megmaradnak, a cél a vezető szerep megőrzése a magyar piacon és a nemzetközi terjeszkedés.

Bővebben

Magyarokon múlik, mi megy a BBC-n és az HBO-n

(origo.hu)

Az ujjlenyomat-olvasó és egyéb biometrikus szenzorokkal felszerelt okoseszközök egyre terjednek: ezt kihasználva nem csak az egészségünket javíthatjuk, vagy a teljesítményünket mérhetjük, de kideríthetjük, milyen reakciót váltanak ki belőlünk a tévéműsorok, reklámok és filmek. Igazi kincsesbánya – egy magyar startup épp ezt kezdte kiaknázni.

Bővebben

Az online fociban még van fantázia

(index.hu)

Ki gondolta volna, hogy a hazai informatikai startupok közül pont egy online játék kap egy rakás pénzt, ráadásul hazai befektetőktől? A Statzup csapata rátalált az online fantáziafutball játékok piacára, és jó időzítéssel kezdték felépíteni a vállalkozásukat.

Bővebben

Nanushka: Világhírű márka vált a leánykori becenévből

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Havonta egyszer biztosan külföldre utazik. Évente kétszer jár Párizsban, New Yorkban, Londonban. Körülbelül 20 ezer ruhát ad el egy évben, 160 boltban árulják a szoknyáit, felsőit, cipőit. Mesékből inspirálódik, hisz benne, hogy a termékei üzeneteket közvetítenek. Ő Sándor Szandra, gyerekkori becenevén Nanushka, 33 éves divattervező.

Bővebben

Már megvan a módszer, amivel legyőzhető a rák

(index.hu)

A molekuláris diagnosztika új korszakot nyit a rák gyógyításában: a mindent pusztító, nem mindenkinél sikeres megoldások, például a kemoterápia helyett jöhetnek a betegek génhibáit javító, személyre szabott, célzott kezelések.

Bővebben

Így vezethet be kártyás fizetést egyszerűen egy kkv

(hvg.hu)

Skandinávia vezető pénzügyi technológiai konferenciáján mutatta be a Cellum a legújabb mobilkereskedelmi megoldását. A Cellum OmniPay szolgáltatáscsomag segítségével a kis- és mikrovállalkozások is egyszerűen, alacsony költségek mellett vezethetnek be többféle, nem helyhez kötött elektronikus fizetési megoldást.

Bővebben

Megvették a Gravity médiacsapatát

(figyelo.hu)

A televíziós tartalomajánlások egyik vezető szakértője, az ImpressTV felvásárolta a magyar Gravity R&D média-ajánlórendszer üzletágát, és stratégiai partneri megállapodást jelentett be a belga Sentiance-szal a mobileszközökre nyújtott fejlesztésekkel kapcsolatban.

Bővebben

Nem csak startupot keres a kockázati tőke

(piacesprofit.hu)

Milyen különbséget látnak a kockázati tőkések egy startup és egy piacon régóta működő vállalkozás között? Van-e visszaút, ha kiderül a befektetés nem hozta be a hozzá fűzött reményeket? Detrekői Lászlóval, a Portfolion Kockázati Tőkealap Zrt. által kezelt Fordulat Tőkealap befektetési igazgatójával beszélgettünk.

Bővebben

Így nőtte ki magát két menő magyar divatmárka

(kreativ.hu)

Az elsők között jelentek meg a fiatal tervezők között, és elsőként találtak befektetőt is: a Nanushka és a Use Unused mára megkerülhetetlen márkává váltak Magyarországon, a nemzetközi porondon azonban startupnak számítanak. A befektetők megérkezésével alapvetően megváltozott az életük és szépen javultak a számok is.

Bővebben

Új tulajdonos a Graboplastban

(hirado.hu)

A PortfoLion Zrt. által kezelt Fordulat Tőkealap 1,5 milliárd forintos tőkeemeléssel 16 százalékos részesedést szerzett a Graboplast Zrt.-ben, miután a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte az alap befolyásszerzését.

Bővebben

Májáttétes betegeknek segít a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ új alkalmazása

(daganatok.hu)

A KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ “iMET” néven olyan applikációt fejlesztett ki, amellyel a májáttétes – elsősorban vastagbéldaganatos – betegek orvosai ingyenes, online konzíliumot kérhetnek a hazai hét vezető májsebészeti centrum szakértőitől. Dr. Peták István – a KPS tudományos igazgatója – a Magyar Klinikai Onkológusok Társaságának kongresszusán (2014. november 13-15.) mutatja majd be a szakmának az […]

Bővebben

Amivel megelőztük a világot: a nagy Leonar3Do-sztori

(bitport.hu)

Nem startupnak, sokkal inkább “restartup” cégnek nevezhetnénk az ismert feltaláló, Rátai Dánielközel évtizedes múltat maga mögött tudó vállalkozását, a Leonar3do-t, ami mostanában kezd valódi növekedés elé nézni.

Bővebben

Jön a magyar 3D nyomtató-szoftver

(figyelo.hu)

Új vizekre evez a Leonar3Do: június elején jelenti be a Rátai Dániel találmányára épülő Leonar3Do Zrt. legújabb fejlesztését és belépését a globális három¬dimenziós nyomtatási piac online szegmensébe. A zsúfolt játéktér tartogat még nagy lehetőségeket

Bővebben