PortfoLion Regionális Magántőke Alap

A PortfoLion Regionális Magántőke Alap olyan főként Magyarországon működő, legalább 3-5 éves múltra visszatekintő, elkötelezett menedzsmenttel rendelkező középvállalkozásokat kíván befektetéssel támogatni, melyek ígéretes üzleti modellel és már kialakult termék- és ügyfélkörrel rendelkeznek, ugyanakkor külső partnert keresnek további piaci lehetőségeik kiaknázására.

Az Alap főként tőkeemelés útján kíván részesedést szerezni, és célja, hogy a támogassa a társaságok további növekedését. Az Alap 3-5 éves befektetési periódusra tervez, fő motivációja a társaságok értékének ezen időszak alatt történő kiemelkedő növelése. Az Alap a meglévő tulajdonosi kört, illetve a menedzsmentet partnerként kezeli, jellemzően velük egyeztetett közös kiszállási lehetőséget keres a futamidő végén.

A PortfoLion Regionális Magántőke Alap 10 milliárd forint jegyzett tőkével rendelkezik, melyet fele-fele arányban az OTP Bank Nyrt., valamint az Eximbank Zrt. biztosít. Az Alap futamideje 10 év és legfeljebb 2 milliárd forintos befektetéseket tervez egy-egy társaságban, a befektetési periódus 2018 végéig tart. Az Alapnak iparági preferenciája nincs (ingatlanba nem fektet), főként növekedési, MBO/MBI, kivásárlási és restrukturálási tranzakciókat valósít meg.