OTP Digitális Kockázati Tőkealap

Az OTP Digitális Kockázati Tőkealap elsődleges befektetési célpontjai olyan korai fázisú, fintech és digitális technológiával foglalkozó startupok a CEE régióban, amelyek már elérték a product-market fitet és az üzleti modell validálásához, valamint termék-és üzletfejlesztéshez keresnek forrást.

Az Alap az OTP Csoport digitális stratégiájának részeként, 2017-ben jött létre 6,5 millió euró jegyzett tőkével. Az Alap célja, hogy olyan jelentős növekedési potenciállal bíró digitális technológiai projektekben szerezzen kisebbségi üzletrészt (akár társbefektetőként), amelyek néhány év alatt az európai pénzügyi szektor digitális transzformációjának jelentős szereplőivé válhatnak. Az előnyben részesített befektetési területek közé tartozik az e-commerce, blockchain, big data, IT infrastruktúra, pénzügyi szoftver, mesterséges intelligencia és machine learning.

A PortfoLion a kiválasztott vállalkozásokat a rendelkezésre bocsátott tőke (kb. 100 ezer – 1 millió euró, amely egyedi esetekben az intervallumon kívül eső összeg is lehet) mellett szakmai tudással, iparági kapcsolatrendszerrel, valamint a bankcsoport által biztosított lehetőségekkel és 9 országra kiterjedő régiós hálózattal támogatja.