OTP – DayOne Magvető Tőkealap

Az OTP – DayOne Magvető Tőkealap célja induló, seed fázisban lévő projektek tőkefinanszírozása. Az Alap olyan induló fázisban lévő projekteket és vállalatokat keres belföldön és külföldön egyaránt, amelyek elsődlegesen innováció-orientáltak, magas szakmai tudást képesek felhalmozni, és újszerű, egyediséget megjelenítő üzleti ötlettel rendelkeznek. Az induló vállalkozásoknak olyan üzleti vagy fejlesztési tervvel kell rendelkezniük, amely bemutatja, hogyan tudnak eljutni a tőkével néhány év alatt egy magasabb cégértéken megvalósuló következő körös befektetésig vagy egy sikeres kivásárlásig.

A Tőkealap működését 2013 novemberében kezdte meg, mérete 1 milliárd forint, melynek finanszírozása teljes egészében magánbefektetői források bevonásával történik. A befektetési politikában megcélzott befektetési összegek átlagosan 50-100 millió forint körül alakulnak.

A korai fázisban lévő projektekkel rendszeres kapcsolattartásra törekszünk és a tőkejuttatáson túl minden segítséget megadunk a társaságoknak a sikeres piacra jutás és eredményes működés érdekében.